Descriere
Vin Rosu Segarcea Prestige, Pinot Noir, Sec, 0.75l
Domeniul dispune de 23 hectare cu Pinot Noir, plantate cu o densitate de 5.000 plante la hectar. Modul de taiere este Guyot simplu. Pentru aceasta gama se aleg parcele cu o productie de 6 tone/ha.
Metoda de vinificatie: Strugurii, culesi mecanizat, au fost zdrobiti si tinuti la macerare – fermentare, in vinificatoare cu piston, timp de zece zile. Cobararea alternativa a pistoanelor in vinificator este un procedeu traditional care permite o extragere mai mare de culoare si taninuri. Pentru maturare sau ales butoaie de stejar francez, noi si de a doua trecere, pentru o perioada de 6 – 8 luni.
Note de degustare
Cel mai fragil si dificil soi de struguri din care se naste vinul rosu, Pinot Noir – ul isi gaseste cu usurinta in pamantul din Segarcea resursele pentru a crea un vin puternic si expresiv, fara a-si compromite finetea caracteristica. Imbogatit de maturarea de 6-8 luni in butoaie de stejar francez de prima si a doua trecere, are – atat olfactiv, cat si gustativ – doar nuante fine de lemn si vanilie. Nasul este dominat de fructe - cirese, pomegranate - cu accente condimentate. Gustativ, este excelent echilibrat intre notele de fruct si cele de lemn dulce, cu taninuri rotunde, perfect integrate.
Se recomanda temperature de servire: 16ºC - 18ºC. Este necesara deschiderea sticlei cu o jumatate de ora inainte de servire si ca vinul sa fie decantat. Eventualele depuneri certifica numarul minim de interventii care se fac asupra vinului.
Recunoasteri internationale:
Milezim 2013:
- ARGINT- Mondial des Pinots, Elvetia, 2016;
Milezim 2011:
- ARGINT - China Wine Awards, Hong Kong , 2013;
Milezim 2009:
- ARGINT - China Wine Awards, Hong Kong, 2012;
Milezim 2008:
- ARGINT - Concours Mondial de Bruxelles, Belgia, 2011.