Descriere
Un vin frumos, expresiv, opulent, cu caracter si personalitate puternica.
Strugurii: Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese in parti egale
Vinificatie: strugurii se culeg manual, de la 8 septembrie, pentru Merlot, 18 Septembrie pentru Cabernet Sauvignon si 25 septembrie, pentru Sangiovese. Continut de zahar la recoltare: 260 g/litru. Temperatura de fermentare: 30 °C. Durata macerare: 18 zile la Merlot, 16 zile pentru Cabernet Sauvignon și 15 zile pentru Sangiovese.
Îmbătrânire: in baricuri Allier, partial în a doua etapa, pentru o durata totala de 14 luni.
Alcool: 14%
Culoare: rosu purpuriu.
Gust: in gura aciditatea delicata de Sangiovese toscan se impleteste cu o structura tanica bogata si o putere care sugereaza un mare potential pentru maturare in continuare.
Aroma: este intensa si eleganta de fructe de padure, negre si rosii cu nuante de tutun.
Sugestie de servire: la 16 - 18 °C cu carne rosie si branzeturi stagionate