VIN CAPIDAVA ROSU DS 0.75L

Crama Darie
42,70 RON (TVA inclus)
Crama Darie
Stoc 28
Livrare gratuită în jud. Mureș și Harghita
Cod produs - SKU DAR.5
Disponibil in stoc

Descriere

Capidava Rosu 2015

alcool

aciditate totala

aciditate volatila

extract sec total

zaharuri totale

butelii

t° C servire

12.92%

4.67 g/ l acid tartric

0.55 g/ l acid acetic

24.60 g/ l

10.60 g/ l

5200

14-16

SORTIMENTE:

100% merlot

VINIFICATIE:

demisec

NOTE DEGUSTARE:

CULOARE rubiniu intens cu nuante violacee, OLFACTIV intens prin ciresele supracoapte si notele de violete GUSTATIV delicat, murele si ciresele imbinate armonios cu taninurile fine si moi intr-o structura generoasa.

LOCALIZARE:

ferma viticola Horia, centrul viticol Harsova, podgoria Murfatlar, jud. Constanta

SOL:

kastanoziom tipic, proxicalcaric, cu textura mijlocie respectiv lutonisipoasa, dezvoltat pe depozite loeossoide carbonatice.

ECOCLIMAT:

media precipitatiilor 650 mm, perioada vegetatie 205 zile, radiatie globala 91.6 Kcal/ cmp, bilant termic util 1655 t°, 1613 suma orelor insolatie reala.

EXPOZITIE:

Sudica.

RECOLTARE:

manual, in ladite de plastic, sfarsitul lunii Octombrie.

VINIFICATIE:

o selectie riguroasa inca din plantatia viticola, strugurii ajunsi la crama sunt desciorchinati si zdrobiti, apoi racita mustuiala pentru a putea avea o maceratie pre-fermentativa de 3 zile inaintea inocularii cu drojdii selectionate.

odata inceputa fermentatia alcoolica s-a avut in vedere periodic omogenizarea si remontarea mustului numai cat a fost necesar fara a se interveni mecanic mai mult decat este nevoie pentru o extractie suficienta a taninurilor si antocianilor tipice soiului, dar si pentru a valorifica sortimentul viticol.

vinul obtinut a fost pastrat in bazine de inox pana la imbutelierea acestuia.

RECOMANDARI CULINARE:

preparate italiene, carne rosie, deserturi pe baza de ciocolata amara.

POTENTIAL DE MATURARE:

Vinul se poate pastra pentru a se matura pentru inca 3 ani.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review