Descriere
Capidava Rosu 2015
alcool |
aciditate totala |
aciditate volatila |
extract sec total |
zaharuri totale |
butelii |
t° C servire |
12.92% |
4.67 g/ l acid tartric |
0.55 g/ l acid acetic |
24.60 g/ l |
10.60 g/ l |
5200 |
14-16 |
SORTIMENTE:
100% merlot
VINIFICATIE:
demisec
NOTE DEGUSTARE:
CULOARE rubiniu intens cu nuante violacee, OLFACTIV intens prin ciresele supracoapte si notele de violete GUSTATIV delicat, murele si ciresele imbinate armonios cu taninurile fine si moi intr-o structura generoasa.
LOCALIZARE:
ferma viticola Horia, centrul viticol Harsova, podgoria Murfatlar, jud. Constanta
SOL:
kastanoziom tipic, proxicalcaric, cu textura mijlocie respectiv lutonisipoasa, dezvoltat pe depozite loeossoide carbonatice.
ECOCLIMAT:
media precipitatiilor 650 mm, perioada vegetatie 205 zile, radiatie globala 91.6 Kcal/ cmp, bilant termic util 1655 t°, 1613 suma orelor insolatie reala.
EXPOZITIE:
Sudica.
RECOLTARE:
manual, in ladite de plastic, sfarsitul lunii Octombrie.
VINIFICATIE:
o selectie riguroasa inca din plantatia viticola, strugurii ajunsi la crama sunt desciorchinati si zdrobiti, apoi racita mustuiala pentru a putea avea o maceratie pre-fermentativa de 3 zile inaintea inocularii cu drojdii selectionate.
odata inceputa fermentatia alcoolica s-a avut in vedere periodic omogenizarea si remontarea mustului numai cat a fost necesar fara a se interveni mecanic mai mult decat este nevoie pentru o extractie suficienta a taninurilor si antocianilor tipice soiului, dar si pentru a valorifica sortimentul viticol.
vinul obtinut a fost pastrat in bazine de inox pana la imbutelierea acestuia.
RECOMANDARI CULINARE:
preparate italiene, carne rosie, deserturi pe baza de ciocolata amara.
POTENTIAL DE MATURARE:
Vinul se poate pastra pentru a se matura pentru inca 3 ani.