Descriere
Cuvee Ruxandra 2015
alcool |
aciditate totala |
aciditate volatila |
extract sec total |
zaharuri totale |
butelii |
t° C servire |
13.84% |
5.61 g/ l acid tartric |
0.43 g/ l acid acetic |
19.90 g/ l |
3.00 g/ l |
1200 |
10-12 |
SORTIMENTE:
100% chardonnay
VINIFICATIE:
isec
NOTE DEGUSTARE:
CULOARE galben auriu, OLFACTIV gasim arome bogate in miere, fructe tropicale, gutui la care se adauga o tenta de vanilie GUSTATIV vinul este expresiv si persistent, nuante de pere coapte, arome fine in urma contactului cu lemnul de stejar, bine echilibrate de aciditate si usoara mineralitate, cu o onctuozitate si postgust remarcabil.
LOCALIZARE:
ferma viticola Horia, centrul viticol Harsova, podgoria Murfatlar, jud. Constanta
SOL:
kastanoziom tipic, proxicalcaric, cu textura mijlocie respectiv lutonisipoasa, dezvoltat pe depozite loeossoide carbonatice.
ECOCLIMAT:
media precipitatiilor 680 mm, perioada vegetatie 207 zile, radiatie globala 92.1 Kcal/ cmp, bilant termic util 1638 t°, 1605 suma orelor insolatie reala.
EXPOZITIE:
Sudica.
RECOLTARE:
manual, in ladite de plastic luna Octombrie.
VINIFICATIE:
strugurii atent controlati si normati in cursul anului, la momentul maturitatii optime sunt culesi manual si asezati cu grija in ladite de mici dimensiuni pentru transportul la crama.
in urma unei maceratii de scurta durata, mustul obtinut printr-o presare lenta este inoculat cu drojdii selectionate si fermentat in butoaiele de stejar.
vinul este fermentat timp de 14 zile in butoi si tinut alte 6 luni in acestea pentru a se matura.
RECOMANDARI CULINARE:
peste oceanic, somon, butterfish, preparate din carnuri de pasare sau porc alaturi de sosuri albe..
POTENTIAL DE MATURARE:
Delicios acum, insa se poate pastra 2 ani.