Descriere
Recunoastere internationala:
Premii vintage 2011:
Aur - Paris, Franta 2012 Vinalies Internationales
Aur - SUA, 2012 LA International Wine & Spirits Competition
Argint Nova - Monaco 2012 Femmes et Vins du Monde
Argint - UK, 2012 Decanter World Wine Awards
Argint - Franta 2012 Citadelles du Vin
Bronz - Hong Kong, China 2012China Wine Awards
Premii - vintage 2010:
Argint - SUA, 2011 Wine Tasting Competition, WSWA
Premii - vintage 2008:
Laudat - UK, 2010 Decanter World Wine Awards
Tipul vinului: Alb, sec
Soiuri: Tamaioasa Romaneasca (soi romanesc, de tip Muscat)
Vintage: 2011
Organizarea podgoriei:
Domeniul dispune de 16 hectare de Tamaioasa Romaneasca, cultivate la o densitate de 6 000 de plante/ha. Pentru acest vin, parcelele au un randament de 6 tone/ha.
Metoda de vinificare:
Strugurii, recoltati manual, au fost curatati de ciorchine si supusi unei macerari (cu coaja inclusiv) timp de 24 de ore, la temperaturi curpinse intre 8 si 10ºC. A urmat o usoara presare iar sucul obtinut a fost supus unei fermentatii lente, timp de 30 de zile, in rezervoare din otel inoxidabil, la o temperatura controlata aflata intre 15 si 18°C. Vinul a fost invechit cu drojdii fine, cu ’ batonnage’ periodic ( amestecarea drojdiilor), timp de 3-5 luni.
Note de degustare:
Conform traditiei romanesti, din Tamaioasa Romaneasca trebuie sa rezulte un vin dulce sau cel putin demi-dulce. in Segarcea, cultivarea acestui strugure a inceput relativ recent, astfel ca oenologii au experimentat cat mai mult cu caracteristicile acestui soi, creand ca alternativa, un vin sec, extrem de expresiv, ce exprima calitatile uimitoare ale terroir-ului din Oltenia. Buchetul sau extrem de bogat variaza de la trandafiri, la fructe proaspete, de la flori albe la clasicele arome ale Muscat-ului, acoperind astfel toata gama de arome. Gustul puternic si persistent este proaspat, cu o aciditate vivace ce permite dezvoltarea unui set de arome complexe si bine structurate. Dovada ca alegerea unei creatii seci a fost una perfecta, o reprezinta medalia de aur acordata acestui vin la competitia Vinalies Internationales de la Paris din 2012.
Temperatura de servire recomandata: 11-13º C.
Alcool: 13%
Zahar rezidual: sub 3g/l
PH: 3,27
Aciditate: 6,5 g/l