Descriere

REGIUNE / ȚARĂ: DOC - CMD DEALU MARE - MUNTENIA / ROMÂNIA

 

SOIUL / SOIURILE: TĂMÂIOASĂ ROMÂNEASCĂ

 

VOL. ALC.: 13.5%

 

VIN ALB SEC. Povestea vinurilor 1000 de Chipuri a început în 2007, odată cu plantarea primilor butași de viță de vie în podgoria din județul Buzău, în arealul Dealu Mare, ce cuprinde și comunele Fințești-Năeni. În 2011 au fost recoltați primii struguri, iar în 2012 au fost lansate primele vinuri cu eticheta 1000 de Chipuri.

 

Pe cele 63 de hectare deținute în prezent, sunt lucrate anual soiuri de viță de vie românească (Fetească Neagră, Fetească Albă, Tămâioasă Românească) și soiuri populare în majoritatea regiunilor viticole cu tradiție din Franța și Italia (Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Franc, Riesling Italian).

 

Vinurile albe din crama 1000 de Chipuri sunt produse prin fermentarea mustului la temperaturi scăzute și limpezire prin decantare gravitațională. Pentru vinul de Tămâioasă Românească vinificarea are loc timp de 24 de zile în cisterne din oțel inoxidabil, la temperaturi controlate (24 - 26°C). Pentru maturare, vinul este ținut în butoaie din stejar aflate la a treia umplere, apoi este îmbuteliat și învechit 6 luni.

 

 

ASPECT: Galben-pai, cu reflexii verzui.

 

MIROS: Vinificarea atent controlată și maturarea în butoaie din stejar pune în evidență toate proprietățile organoleptice ale acestui soi. Caracteristica vegetală a soiului începe cu o notă de soc.  

 

GUST: Bine răcit în prealabil și degustat cu răbdare vinul își arată corpolența, prin aceleași arome vegetale, mai paropiate de flori sălbatice. Gustul final este lung și liniștit.

 

ASOCIERE CULINARĂ: O delectare pentru cei care îl degustă alături de preparate din pește, fructe de mare, paste și brânzeturi.

 

TEMP. DE SERVIRE: 10 - 12°C.

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review