Descriere
Strabun Merlot 2018
alcool |
aciditate totala |
aciditate volatila |
extract sec total |
zaharuri totale |
butelii |
t° C servire |
14.90% |
5.26 g/ l acid tartric |
0.45 g/ l acid acetic |
30.50 g/ l |
2.80 g/ l |
6200 |
14-18 |
SORTIMENT:
100% merlot
VINIFICATIE:
sec
NOTE DEGUSTARE:
CULOARE granat cu nuante rubinii, OLFACTIV caracterul mirodeniilor frumos integrat in belsugul fructelor de padure, GUSTATIV ne intampina aceleasi fructe fructele negre, cuisoare si un final de note fine de vanilie. Post gust prelung si taninuri fine intr-o moliciune delicat exprimata.
LOCALIZARE:
ferma viticola Horia, centrul viticol Harsova, podgoria Murfatlar, jud. Constanta
SOL:
kastanoziom tipic, proxicalcaric, cu textura mijlocie respectiv lutonisipoasa, dezvoltat pe depozite loeossoide carbonatice.
ECOCLIMAT:
media precipitatiilor 590 mm, perioada vegetatie 200 zile, radiatie globala 93.2 Kcal/ cmp, bilant termic util 1651 t°, 1612 suma orelor insolatie reala.
EXPOZITIE:
Sudica.
RECOLTARE:
manual, in ladite de plastic, sfarsitul lunii Octombrie.
VINIFICATIE:
recoltati cu grija, manual in ladite de mici dimensiuni si adusi in zorii zilei la crama pentru vinificare.
debutul vinificarii are loc prin desciorchinarea si zdrobirea strugurilor, apoi racita mustuiala pentru o maceratie la temperatura scazuta de cateva zile, urmand sa fie inoculata mustuiala cu drojdie selectionata.
periodic remontat mustul si supus delestajului pentru a se asigurara o extractie suficienta a antocianilor si taninurilor tipice soiului.
RECOMANDARI CULINARE:
Preparate din carne rosie, vita la gratar, carne de miel, vanat cu sosuri rosii si branzeturi maturate.
POTENTIAL DE MATURARE:
Vinul se poate matura pentru inca 3 ani.