Descriere
Recunoastere internationala:
Premii vintage 2011
Argint - SUA, 2012, Los Angeles International Wine & Spirits Competition
Argint - Hong Kong, China 2012 China Wine Awards
Tipul vinului: alb, sec
Soiuri: Feteasca Alba
Vintage: 2011
Organizarea podgoriei:
Domeniul dispune de 15 hectare de Feteasca Alba, cultivate la o densitate de 6 000 de plante/ha. Pentru acest vin , parcelele au un randament, in medie, de 6 tone/ha.
Metoda de vinificare:
Strugurii, recoltati manual, au fost curatati de ciorchine si presati usor. Sucul obtinut a fost clarificat natural, la temperaturi de 8-10°C, timp de 48 de ore. A urmat o fermentatie lenta, in rezervoare din otel inoxidabil, la o temperatura controlata aflata intre 16 si 18°C. Vinul a fost invechit cu drojdii fine, cu ’ batonnage’ periodic ( amestecarea drojdiilor), timp de 3-5 luni.
Note de degustare:
Un vin reconfortant, proaspat, excelent pentru zilele calduroase de vara. Desi acest soi romanesc de struguri este folosit frecvent pentru crearea vinurilor de masa, in cazul celui crescut de Segarcea, bogatia aromatica a acestuia este valorificata in totalitate. Este un vin diafan, fragil, cu note intense de flori albe si flori de salcam. Gustul este dominat de prospetime, simtindu-se note acide de citrice.
Temperatura de servire recomandata: 11-13°C
Alcool: 12%
Zahar rezidual: sub 2 g/l
PH: 3,38
Aciditate: 7,35 g/l