Descriere
Amestecul acestui lichior a fascinat inca de la inceput prin gustul delicios de cafea si aromele sale de vanilie si caramel ce se regasesc in placuta si catifelata crema a lichiorului. Ceea ce a dus la succesul acestei bauturi intrigante este faptul ca reteta a reusit sa ramana secreta, povestea acestei bauturi incepe la mijlocul secolului al XVII-lea cand un tanar aristocrat incearca sa fuga de repercusiunile razboilui de pe insula Jamaicana si in graba servitoarea apuca sa ia o cutie de valori unde se va gasi o reteta antica si misterioasa de lichior, astfel bautura din zilele noastre a primit numele femei care a reusit sa salveze reteta. La un secol dupa, reteta a fost descoperita de catre Dr. Kenneth Leigh Evans care a reusit sa o produca, astfel inca de la lansare lichiorul sa bucurat de succes fiind in topul preferintelor cand vine vorba de lichior de cafea si a fost folosit in prima reteta de Espresso Martini din urma cu 40 ani. Tia Maria poate fi servita ca atare cu gheata sau intr-un cocktail savuros, dar poate completa si reteta unui desert delicios cu aroma de cafea.