Descriere
Arta de crea un distilat tradițional italian este stăpânită de familia Nonino din 1897, atunci când Orazio Nonino a decis să renunțe la distileria cărată pe roți și să o monteze într-o clădire în nordul Italiei, în localitatea Ronchi di Pavia.
De peste 120 de ani descendenții lui Orazio produc grappa pentru Italia, dar și pentru restul statelor din Europa. Mai mult de atât, în ultimii 40 de ani familia Nonino a dezvoltat o gamă impresionantă de produse și a primit numeroase premii de la instituțiile italiene pentru calitatea băuturilor și renumele adus țării.
Nonino Grappa Tradizione este o băutură obținută din tescovină de struguri albi, fermentați în cisterne din oțel inoxidabil, la temperatură controlată, imediat după recoltă, pentru a păstra proprietățile organoleptice originale ale soiului de strugure. La acest sortiment de grappa este adăugată și rută de grădină (virnant), o rădăcină de arbust verde ce îi oferă băuturii aromă vegetal-lemnoasă. După fermentarea tescovinei urmează distilarea în vase și instalații vechi din cupru unde este selectat cel mai pur alcool, partea de mijloc sau inima distilării, ce devine o grappa de calitate.
ASPECT: Verde intens, oferit de prezenta unui fir de âvarnant (rută de grădină) în interiorul sticlei.
MIROS: Aromă de vegetale și distilat rafinat, fructat.
GUST: Gustul este tipic aromelor acestei plante, intens, placut și vegetal - lemnos.
FINISH: Mediu. Note slabe de vegetale macerate.
Această băutură este recomandată a fi savurată după masă. Consumată moderat, poate fi o sursă de delectare și plăcere pe întreaga durată a zilei. Este recomandat ca băutura să fie degustată la temperatura de 10 - 14°C., într-un pahar mic de 80-120ml (de tip lalea, cu picior).